fbpx

Przepisy

GRZANKA Z MOZZARELLĄ I BOCZKIEM

Składniki:

  • Bagietka
  • Mozzarella OSM Siedlce - parę plastrów
  • Boczek wędzony w plastrach
  • Czosnek
  • Oliwa z oliwek
  • Suszona bazylia
  • Pesto z suszonych pomidorów.

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 170 ºC. Bagietkę pokroić na grubsze kromeczki. Obrać 4 ząbki czosnku i przecisnąć przez praskę. Do czosnku dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżeczkę suszonej bazylii, wymieszać, następnie rozsmarować na bagietce. Dodać cienką warstwą pesto z suszonych pomidorów. Ułożyć na pieczywie wędzony boczek, a na wierzch plaster mozzarelli OSM Siedlce. Zapiekać około 10-15 minut. Podawać na ciepło z dodatkiem np. rukoli.

Dane kontaktowe

Kazimierzowska 7, 08-110 Siedlce

 (25) 632 30 21

 osm@osm.siedlce.pl

(25) 632 76 08

 Pn - Pt: 7:00 - 15:00