POLITYKA JAKOŚCI
Nieustannie podejmujemy starania aby nasze produkty cechowała najwyższa jakość i doskonały smak, stawiamy na rozwój i innowację, czyniąc naszą pracę pasją i oddaniem. Naszym nadrzędnym celem jest bezpieczeństwo żywności. To główne priorytety Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach.
Powyższe założenia chcemy realizować poprzez:
- Zapewnienie bezpiecznego surowca, poprzez staranny dobór dostawców i kontrolę surowca.
- Inwestycję w park maszynowy, wprowadzanie innowacyjnych rozwiązań, które mają na celu usprawnić produkcję i uczynić ją bezpieczną na każdym etapie.
- Prowadzenie produkcji w oparciu o zasady Codex Alimentarius, Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Higienicznej (GHP), obowiązującego prawa żywnościowego oraz przepisów dotyczących ochrony środowiska.
- Podnoszenie kwalifikacji i świadomości pracowników, tworzenie zespołu pracowników, w pełni zaangażowanych w powierzone im obowiązki.
- Szanowanie pracowników, przestrzeganie przepisów prawa i norm etyki zawodowej, dzięki czemu jesteśmy wiarygodnym pracodawcą.
- Analizę rynku i bieżący kontakt z klientem, w celu dostosowania asortymentu do Jego potrzeb i oczekiwań.
- Monitorowanie wpływu produkcji na środowisko.
Gwarantem osiągnięcia założonych celów jest wdrożenie i ciągłe doskonalenie w naszej Spółdzielni systemu bezpieczeństwa żywności HACCP oraz standardu IFS.
Jako Prezes Zarządu Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach zapewniam, że cele i założenia zawarte w Polityce Jakości będą realizowane i utrzymane na wszystkich szczeblach organizacyjnych zakładu.