fbpx

Przepisy

FILET Z PIERSI KURCZAKA MARYNOWANY W MAŚLANCE

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka - 2 sztuki,
  • maślanka naturalna OSM Siedlce - 6 łyżek,
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki,
  • zioła prowansalskie/ tymianek/ rozmaryn/ papryka ostra – 3 łyżeczki mieszanki,
  • sól/pieprz - szczypta.

Przygotowanie:

  1. Filetuj piersi z kurczaka.
  2. Suszone zioła wymieszaj z maślanką, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  3. Natrzyj marynatą mięso, zawiń je w folię aluminiową i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.
  4. Zamarynowane mięso smaż na oliwie z oliwek lub upiecz w piekarniku w temp. 200˚C.

Dane kontaktowe

Kazimierzowska 7, 08-110 Siedlce

 (25) 632 30 21

 osm@osm.siedlce.pl

(25) 632 76 08

 Pn - Pt: 7:00 - 15:00