fbpx

Przepisy

CHŁODNIK Z OGÓRKÓW NA MAŚLANCE

Składniki:

  • maślanka naturalna OSM Siedlce 500 g - 2 sztuki, czyli 1 l,
  • ogórek gruntowy- 8 sztuk,
  • koperek- 1 pęczek,
  • mięta- kilka listków,
  • czosnek- 1-2 ząbki,
  • sól pieprz- szczypta.

Przygotowanie:

  1. Obierz ogórki i utrzyj na tarce na dużych oczkach.
  2. Posól, popierz i odstaw na 14 min.
  3. Umyj mięte, koperek i posiekaj.
  4. Wlej maślankę do garnka lub miski.
  5. Odciśnij ogórki i dodaj do maślanki.
  6. Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj do maślanki z ogórkami.
  7. Następnie dodaj koperek i mięte, dopraw wedle uznania i całość wymieszaj.
  8. Wstaw chłodnik do lodówki na 2-3 godziny.

Dane kontaktowe

Kazimierzowska 7, 08-110 Siedlce

 (25) 632 30 21

 osm@osm.siedlce.pl

(25) 632 76 08

 Pn - Pt: 7:00 - 15:00